باید تمام کمیتهای اندازهگیری شده توسط سنسورها به سیگنالهای استاندارد الکتریکی تبدیل میشد تا برای دستگاههای کنترلی و نمایشگرها قابلاستفاده باشند که در نهایت همین مسئله سبب ظهور و پیدایش ترانسدیوسر و مبدلها گردید. با ظهور ترانسدیوسر دغدغه مهم تجهیزات و دستگاههای دیجیتال که نمیتوانستند با کمیتهای آنالوگ تعامل داشته و سازگار باشند حل شد.
بدین ترتیب ترانسدیوسر یا مبدل توانست بهسادگی هرکدام از کمیتهای الکتریکی، شیمیایی، مکانیکی، گرمایی، نوری، مغناطیسی و… را از سنسور مربوطه دریافت و به یک سیگنال الکتریکی قابلفهم و طبق پروتکلهای استاندارد تعریف شده به نامهای ولتاژ، جریان و یا مقاومت تبدیل نماید. لازم به ذکر است ترانسدیوسرهایی هم وجود دارد که خروجیهای استاندارد دیگری مانند RS232 – RS485 و … دارند.
در نهایت مبدلها برای انجام امور محاسباتی و تحلیلی سیگنالهای دریافتی را در اختیار دستگاههای کنترلی اعم از PLC ها – نرم افزارهای مانیتورینگ و نمایشگرهای دیجیتال قرار می دهد. امروزه در صنایع کاربرد وسیع ترانسدیوسرها در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، برق، فولاد، سیمان، مهندسی پزشکی، داروسازی و رباتیک و … اجتنابناپذیر است. بهراحتی میتوان برای اتوماسیون ماشینآلات و دستگاههای صنعتی از آن استفاده فراوان کرد.